Personele wisselingen bij SingularityU The Netherlands

28 December 2016

De Amerikaanse denktank Singularity University zette eerder dit jaar voet aan de grond in Nederland. De innovatiehub in Eindhoven werd op 2 juni geopend door hare majesteit Koningin Máxima en inmiddels biedt het team naast haar publieke activiteiten ook educatieprogramma’s en strategie-sessies voor het Nederlandse bedrijfsleven. Yuri van Geest maakt bekend dat hij betrokken blijft als aandeelhouder van SingularityU The Netherlands, maar niet langer in het dagelijks bestuur zal deelnemen.

Diederick Croese, namens SingularityU The Netherlands: “Yuri was de initiator van de Singularity University beweging in Nederland. Hij was een van de eerste deelnemers bij de programma’s van Singularity University en sinds 2011 de ambassadeur van Singularity University voor Nederland. We zijn blij dat hij de verdere groei van SingularityU The Netherlands aan ons toevertrouwt en begrijpen dat hij zich wil richten op internationale activiteiten zoals ExOxo, keynotes en zijn nieuwe boek. SingularityU The Netherlands zal komend jaar programma’s aanbieden waarbij de top van grote bedrijven gekoppeld wordt aan de beste hoogleraren en meest invloedrijke innovators ter wereld zodat organisaties bestendiger worden.

Van Geest kijkt tevreden terug op de afgelopen zes jaar: “Ik heb sinds 2010 hard gewerkt om Singularity op de kaart te zetten. Mijn boek over Exponentiële Organisaties is een wereldwijde bestseller geworden. Daardoor ben ik nu onder meer veel tijd kwijt om in het buitenland keynotes te geven. De verdere uitrol van SingularityU is bij het Nederlandse team in goede handen”.

Singularity University werd in 2008 opgericht in Californië en is gevestigd op het NASA Research Park in Silicon Valley. Door het aanbieden van onderwijsprogramma’s en het bevorderen van samenwerkingsverbanden wil Singularity University bestuurders wereldwijd inspireren en in staat stellen nieuwe technologieën toe te passen om mondiale vraagstukken aan te pakken.

SingularityU The Netherlands verzorgt onderwijsprogramma’s met lokale top-experts als aanvulling op Singularity University in Californië, gericht op onder meer mobiliteit, voedsel, water en gezondheid. Op Strijp-S in Eindhoven worden door SingularityU The Netherlands technologische toepassingen gedemonstreerd, zodat door beleving de mogelijke impact van deze technologieën op de samenleving, organisaties en levens kan worden ingeschat.

Het team van SingularityU The Netherlands werkt nauw samen met Brainport Eindhoven, gemeente Eindhoven, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, Health Valley Netherlands,

Innovation Quarter Zuid-Holland, het Ministerie van Economische Zaken, Radboudumc en TU Eindhoven. Op dit moment is het Nederlandse team bezig met de voorbereiding van de volgende SingularityU The Netherlands Summit op 20 en 21 november 2017.